مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از موافقت مجلس نسبت به تدوین پیشنویس لایحه حفاظت از رودخانهها و کاهش خطرات سیلاب خبر داد و گفت: وزارت نیرو معتقد است با وضع قوانین جدید در این زمینه در آینده نزدیک شاهد اتفاقا مطلوبی باشیم. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران(idva)، محمدحاج رسولی ها مدیرعامل شرکت […]
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از موافقت مجلس نسبت به تدوین پیشنویس لایحه حفاظت از رودخانهها و کاهش خطرات سیلاب خبر داد و گفت: وزارت نیرو معتقد است با وضع قوانین جدید در این زمینه در آینده نزدیک شاهد اتفاقا مطلوبی باشیم.
به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران(idva)، محمدحاج رسولی ها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران پیش از ظهر امروز در یک نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر این که تقدیم پیش نویس لایحه حفاظت از رودخانه ها و کاهش خطرات سیلاب تا چه حد مورد اقبال مجلس قرار خواهد گرفت گفت: یکی از محاسنی که سیلاب سال گذشته داشت این بود که بعد از سال ها،فریادهای وزارت نیرو برای حفاظت از رودخانه ها و مقابله با سیلاب ها بالاخره به گوش مجلس رسید.
وی افزود: البته پیش از این در سال ۹۴ طرح جامع مدیریت رودخانه ها ارایه شده بود که متاسفانه به آن چندان توجهی نشان داده نشده بود اما در همین فرایند مشخص شد که دراسناد بالادستی یکپارچگی درمدیریت رودخانه ها وجود نداشته است .
حاج رسولیها اضافه کرد:قانون توزیع عادلانه آب کمی دستگاه های اجرایی را دچار سردرگمی کرده بود اما با تاکید رییس مجلس و پیگیری این موصوع توسط مرکز پژوهش های مجلس به نظر میرسد همه درصدد هستند که این قانون به تصویب برسد.
وی همچنین به تشریح آخرین وضعیت شرایط آبی کشور پرداخت و گفت: بارندگیهای سال آبی گذشته حدود ۳۴۲ میلیمتر بود که این رقم نسبت به سال آبی گذشته دو برابر رشد داشته است و نسبت به میانگین درازمدت هم با ۳۸ درصد افزایش به اتمام رسید.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه در سال آبی ۹۸-۹۹ که سهماهه پاییز آن را پشتسر گذاشتیم، نزولات جوی مطلوب بوده است، تأکید کرد: در سه ماه گذشته میبایست ۲۵ درصد نزولات یک سال آبی (حدود ۶۲ میلیمتر) را دریافت میکردیم که این رقم به دلیل بارندگیهای اخیر کشور با ۳۰ درصد افزایش به حدود ۸۸ میلیمتر رسیده است، این رقم نسبت به دوره مشابه درازمدت سال گذشته آبی حدود ۴۳ درصد افزایش داشته است.
وی درخصوص وضعیت منابع آبی سدهای کشور نیز گفت: کل ورودی منابع آبی به سدهای کشور تا امروز حدود ۷ میلیارد مترمکعب است که نسبت به سال گذشته با ۸ میلیارد و ۹۰۰ میلیون مترمکعب با کاهش ۲۱ درصدی مواجه بوده است، این موضوع ناشی از آن است که بارندگی سال گذشته در ارتفاعات به وقوع پیوست و بارندگی سال جاری بیشتر در جلگهها و دشتها بخصوص در جنوب کشور اتفاق افتاد و شرایط مطلوبی را در این مناطق رقم زد.
حاجرسولیها با بیان اینکه علیرغم افزایش بارندگی در سطح کشور، پراکندگی آن یکسان نبوده است، گفت: برخلاف افزایش ۴۳ درصدی متوسط بارندگی کشور نسبت به درازمدت، در چندین استان با کاهش متوسط بارندگی مواجه بودیم.
به گفته وی استانهای اردبیل ۵۱درصد، آذربایجان شرقی ۴۲درصد، خراسان شمالی ۲۶ درصد، آذربایجان غربی ۲۳درصد، کردستان ۱۹ درصد، گلستان ۱۸ درصد، چهارمحال و بختیاری ۹ درصد و اصفهان ۳ درصد با کاهش متوسط بارندگی کشور مواجه بودهاند.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درخصوص استانهایی که بیشترین متوسط بارندگی کشور را داشتهاند، اظهار کرد: در استان هرمزگان با ۳۶۶ درصد، سیستان و بلوچستان ۲۳۹ درصد، کرمان ۱۳۷، بوشهر ۱۳۶ درصد، فارس ۱۰۵ درصد، سمنان ۸۵ درصد، تهران ۶۹ درصد، قم ۶۳ درصد و خراسان جنوبی ۴۷ درصد افزایش متوسط بارندگی کشور مواجه بودیم.