پساب ها کمربند سبز تهران را سیراب می کنند
پساب ها کمربند سبز تهران را سیراب می کنند

برای آبیاری کمربند سبز تهران و طرح جنگل کاری اطراف پایتخت ۱۰۰درصد از آب خام استفاده می‌شود، اما در نظر است استفاده از پساب  جایگزین استفاده از چاه‌ها شود تا از این طریق از پدیده فرونشست زمین نیز جلوگیری گردد. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران(idva)،حسین نظری روز گذشته در بازدید خبرنگاران از فاز […]

برای آبیاری کمربند سبز تهران و طرح جنگل کاری اطراف پایتخت ۱۰۰درصد از آب خام استفاده می‌شود، اما در نظر است استفاده از پساب  جایگزین استفاده از چاه‌ها شود تا از این طریق از پدیده فرونشست زمین نیز جلوگیری گردد.

به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران(idva)،حسین نظری روز گذشته در بازدید خبرنگاران از فاز دوم طرح جنگل کاری شرق پایتخت افزود: اجرای طرح جنگل کاری در قالب کمربند سبز شهر تهران در مناطق شرقی تهران که تنفسگاه شهر است باعث تخلیه حجم زیادی آلودگی هوا از مناطق غربی گردید.

وی با اشاره به طرح عظیم جنگل کاری در مناطق شرقی پایتخت گفت: سیستم آبیاری این حجم از درختان قطره ای است.

معاون شهردار تهران افزود: قطعا اگر جنگل‌کاری‌های پیرامون شهر تهران اجرایی نمی‌شد امروز شاهد تصرف این اراضی و ساخت و سازهای غیرمجاز در آنها بودیم و ساختمان‌هایی کریدور هوای شهر تهران را مسدود می‌کردند به این ترتیب کمربند سبز شهر تهران به نوعی محافظ این شهر قلمداد می‌شود.

وی تاکید کرد: باید از همراهی نهادهای کشوری و لشگری برای تکمیل طرح کمربند سبز شهر تهران قدردانی کنیم.

استفاده از پساب برای آبیاری

بر اساس این گزارش همچنین علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران نیز در این بازدید از اتمام طرح کمربند سبز شهر تهران تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد.

مختاری اظهار کرد: طرح کمربند سبز شهر تهران به مساحت ۵۰ هزار هکتار در دولت تصویب شد که تاکنون ۴۶ هزار و ۲۰۰ هکتار آن اجرایی شده است. در فاز دوم جنگل‌کاری این طرح از جاده تلو تا سد لتیان به مساحت ۴۰۰۰ هکتار ظرف مدت سه سال جنگل‌کاری انجام شد و سال گذشته نیز ۱۵۰۰ هکتار جنگل‌کاری در قالب کمربند سبز شهر تهران انجام شد.

وی ادامه داد: برای امسال نیز ۲۰۰۰ هکتار در دستور کار قرار گرفته و در اجرای طرح کمربند سبز شهر تهران از گونه‌های مقاوم و سازگار با اقلیم شهر تهران بهره گرفته می‌شود.

مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران در تشریح بهره‌برداری از آب خام برای آبیاری کمربند سبز شهر تهران گفت: برای آبیاری ۱۰۰ درصد از آب خام استفاده می‌شود، اما در نظر داریم استفاده از پساب را جایگزین استفاده از چاه‌ها کنیم تا از این طریق از پدیده فرونشست زمین نیز جلوگیری کنیم.

به گفته مختاری، پیش‌تر سالانه هفت میلیون مترمکعب از پساب بهره‌برداری داشتیم که سال گذشته به ۱۹.۵ میلیون مترمکعب رسیدیم و در سال جاری این رقم به ۳۰ میلیون مترمکعب می‌رسد. در این طرح از گونه‌های مثمر همچون زیتون و گردو نیز استفاده خواهیم کرد. قطعا طرح کمربند سبز شهر تهران می‌تواند به عنوان تفرجگاه نیز برای شهروندان استفاده شود.

وی با تاکید بر اینکه کاشت درخت کاج ممنوع شده است، اظهار کرد: در طراحی‌ها از گونه‌های مقاوم با شهر تهران بهره می‌گیریم و در حالی که پیش‌تر آبیاری با تانکر انجام می‌شد در حال حاضر آبیاری قطره‌ای مورد استفاده قرار گرفته، در هر هکتار از طرح جنگل‌کاری کمربند سبز شهر تهران ۴۰۰ تا ۶۰۰ درخت کاشت می‌شود البته این تعداد تغییر می‌کند.

مختاری تاکید کرد: تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۵۰ هزار هکتار طرح کمربند سبز شهر تهران به اتمام خواهد رسید. به این ترتیب علاوه بر جلوگیری از تصرف و انجام ساخت و سازهای غیرمجاز در این اراضی کریدورهای ورود بافت شهر تهران نیز حفظ می‌شود.