معاون وزیر نیرو گفت: در مقایس جهانی هزینههای سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، نسبت به ۲ سال گذشته ۲ و نیم برابر کاهش یافته است. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) وبه نقل از ایرانپترونت، سیدمحمد صادقزاده، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) در کنفرانس مطبوعاتی که صبح امروز (۱۸ آذر ۹۸) با […]
معاون وزیر نیرو گفت: در مقایس جهانی هزینههای سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، نسبت به ۲ سال گذشته ۲ و نیم برابر کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) وبه نقل از ایرانپترونت، سیدمحمد صادقزاده، رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق (ساتبا) در کنفرانس مطبوعاتی که صبح امروز (۱۸ آذر ۹۸) با حضور خبرنگاران در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، با تشریح مزیتهای مضاعف منابع انرژی تجدیدپذیر نسبت به دیگر منابع انرژی گفت: استفاده از منابع انرژیهای تجدیدپذیر مستلزم آلوده کردن محیط زیست در کشور نیست و نیاز به آب ندارد، بنابراین در کشوری که در سالهای متمادی دچار خشکسالی بوده است، استفاده از این منابع میتواند مفید واقع شود.
معاون وزیر نیرو با اشاره به اینکه در دو سال گذشته مردم و بخش خصوصی مشارکت گستردهای را در استفاده از این امکان خدادادی داشتهاند، از فعال شدن سرمایههای مردمی و بخش خصوصی در این بخش و به تبع آن آزادسازی منابع دولتی به عنوان یکی دیگر از مزیتهای این بخش نام برد و عنوان کرد: این سرمایهگذاری علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، در دشتهای وسیع، رهاشده و کمتر توسعهیافته اشتغال ایجاد کرده است.
صادقزاده از بهرهبرداری بیش از ۲ هزار واحد از نیروگاههای مقیاس کوچک خورشیدی خبر داد و گفت: تا پایان سال جاری هزار واحد دیگر نیز به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی سهم نیروگاههای تجدیدپذیر از تولید برق را ۱ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: سهم نیروگاههای تجدیدپذیر در سبد مصرف برق کشور تا ۴ سال آینده باید به ۵ درصد افزایش یابد.
رئیس سازمان ساتبا به موضوع خروج آمریکا از برجام و تحریم نیز اشاره کرد و گفت: تحریم نتوانست رشد این صنعت را متوقف کند و توسعه این صنعت از طریق سرمایهگذاری خارجی، به جذب سرمایههای داخلی تغییر مسیر داده است.
وی با اشاره به انتقال فناوری در دو سال گذشته با سرمایهگذاری خارجی نیز گفت: فناوری مورد نیاز این بخش در دو سال گذشته به کشور منتقل شده و کمک دانشگاهها در راستای بومیسازی تجهیزات موردنیاز این صنعت سبب شد که این نوع فناوری در میان مردم در اقصینقاط کشور، استانها، شهرها و حتی مناطق روستایی توسعه پیدا کند.
رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر در ادامه با اعلام اینکه در قانون بودجه ۹۷، هزار و ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار از محل عوارض قبوض برق به توسعه برق روستایی و انرژیهای تجدیدپذیر اختصاص یافته و در ماده ۵ قانون حمایت از صنعت برق تصریح شده است تا منابع این بخش به صورت ۱۰۰ درصدی در این دو حوزه هزینه شود، گفت: تا کنون۵۸۰ میلیارد تومان از این مبلغ از مردم دریافت و توسط شرکت توانیر به حساب خزانه واریز شده است، همچنین ۴۲۰ میلیارد تومان از این اعتبار در برق روستایی و انرژیهای تجدیدپذیر هزینه شده است.
صادقزاده با اعلام رشد ۷۰درصدی انرژیهای تجدیدپذیر نسبت به سال گذشته پیشبینی کرد در شرایط کنونی وضع تحریم، نرخ رشد انرژیهای تجدیدپذیر در سال جاری به ۴۰ درصد برسد.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ احداث هر یک واحد نیروگاه خورشیدی به ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ یورو سرمایه نیاز داشت، افزود: امروز این رقم به حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ یورو کاهش پیدا کرده است.
معاون وزیر نیرو حضور مردم و سرمایهگذاران داخلی در این حوزه را چشمگیر توصیف کرد و گفت: در سال ۹۵ سهم غالب سرمایهگذاری در این حوزه از منابع خارجی تأمین میشد، اما امروز خط تولید بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد فناوری این نیروگاهها در داخل کشور راهاندازی شده است، اگرچه این خطوط هنوز جوان هستند و ممکن است با ظرفیت کامل کار نکنند.
صادقزاده در بخش دیگری از سخنان خود به اخذ پروانه سه شرکت ایرانی برای احداث نیروگاه تجدیدپذیر و صادرات برق به کشورهای همسایه نیز اشاره کرد و گفت: این سرمایهگذاران داخلی از استان مرکزی و دو استان غربی کشور برای صادرات گاز به عراق و افغانستان پروانه احداث نیروگاه را دریافت کردهاند.
افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت خرید تضمینی برق تجدیدپذیرها
رئیس سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهرهوری انرژی برق گفت: وزارت نیرو در قیمت پایه خرید تضمینی برق از انرژیهای تجدید پذیر اعلام کرده است که در قراردادها ضرایب آمادگی ساعت را اضافه خواهد کرد که به این ترتیب قیمت خرید تضمینی برق ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش خواهد یافت و این به نفع سرمایهگذاران خواهد بود.
به گفته صادقزاده ضریب آمادگی ساعتی اینگونه خواهد بود که قیمت خرید تضمینی برق در برخی ساعات تابستان برای هر کیلو وات ساعت حتی به ۹۰۰ تومان نیز خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه نیروگاههای خورشیدی ۸۰ درصد برق تولیدی خود را در ۶ماهه اول سال تولید میکنند، گفت: امروز بیش از ۸۵ نیروگاه بزرگ و ۲ هزار نیروگاه کوچک بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد مبالغ بیشتری دریافت میکنند.