نشست  بررسی یک مکتب هنری ناشناخته دوره صفوی برگزار می‌شود
نشست  بررسی یک مکتب هنری ناشناخته دوره صفوی برگزار می‌شود

آثار هنری،به‌عنوان منابع خبری و تصویری، در هر دوره‌ای،گویای وضع اجتماعی زمان هستند این مسئله در مورد اغلب آثار نگارگری ایران صدق می‌کند و آن‌ها مدارک و منابعی متقن و قابل اعتماد برای بررسی اوضاع اجتماعی دوره خودشان هستند. اما هنوز در جای‌جای این مرز و بوم آثار و مدارکی است که در هیاهوی زمان […]

آثار هنری،به‌عنوان منابع خبری و تصویری، در هر دوره‌ای،گویای وضع اجتماعی زمان هستند این مسئله در مورد اغلب آثار نگارگری ایران صدق می‌کند و آن‌ها مدارک و منابعی متقن و قابل اعتماد برای بررسی اوضاع اجتماعی دوره خودشان هستند. اما هنوز در جای‌جای این مرز و بوم آثار و مدارکی است که در هیاهوی زمان گم‌گشته و در گوشه موزه‌ها منتظرند تا حرف‌های بی‌بدیلی از دوره خود برای امروزیان بیان کنند.

به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران(idva)،وجود عناصر محیطی شامل زمان،جغرافیا،فرهنگ بومی،اقتصاد،تجربیات پیشینی و امیال و ذائقه‌های روحی روانی در آثار هنری بر کسی پوشیده نیست و گفتگو از این موضوع، سخنی به بداهه نیست؛ اما بازشناسی و بازیابی این عناصر محتاج بررسی‌های چندسویه است، چراکه کشف همه موارد محتاج اِشراف بر رشته‌های خاص فنون مختلف است با این‌حال،می‌شود صورتی کلی از وجود عناصر محیطی استحصال کرد تا در پرتو آن، ویژگی‌های کلی اثر یا سبک و مکتب هنری مورد مداقه قرار گیرد.

این گزارش حاکیست در همین راستا روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲از ساعت ۱۵ الی ۱۷ با همکاری موزه ملک تهران و دانشکده هنر دانشگاه آزاد واحد مرکز سلسله نشستی در خصوص یک مکتب هنری ناشناخته از اواسط دوره صفوی برگزار می‌شود که با سخنرانی محمدرضا شریف‌زاده رئیس دانشکده هنر دانشگاه آزاد تهران مرکز و محمدرضا ساختمان‌گر به عنوان پژوهشگر نسخ خطی برگزار می‌شود.

گفتنی است این نشست در سالن همایش‌های موزه ملک تهران(ضلع جنوب غربی مجموعه باغ ملی) برگزار می شود و شرکت  در آن برای عموم آزاد است.

برگزاری نشست علمی «مکتب استرآباد (معرفی مکتب ایالتی نویافته در اواسط دوره صفوی)

​با همکاری کتابخانه و موزه ملی ملک و دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی (تهران مرکز) نشست علمی «مکتب استرآباد (معرفی مکتب ایالتی نویافته در اواسط دوره صفوی)» برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی موسسه کتابخانه و موزه ملی ملک، وقف‌شده بر آستان قدس رضوی، در این نشست علمی که روز یک‌شنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ از ساعت ۱۵ تا ساعت ۱۷ برپا می‌شود، بررسی تطبیقی ۱۵ نگاره منسوب به استرآباد موجود در موزه ملک و نگاره‌های شاهنامه‌های منسوب به استرآباد در موزه‌های بریتانیا، کتابخانه موزه بیرمنگام، کتابخانه موزه بریتانیایی لندن انجام می‌پذیرد.

دکتر محمدرضا شریف‌زاده، استاد تمام مطالعات هنر و رییس دانشکده هنر دانشگاه آزاد اسلامی (تهران مرکز) در این نشست درباره «لزوم پرداخت به نسخ خطی به عنوان منابع زیباشناختی و خبری دوران» و محمدرضا ساختمان‌گر، دانشجوی دکتری تاریخ تطبیقی هنر اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی (تهران مرکز) درباره «معرفی نگاره‌های شاهنامه‌های استرآبادی موزه ملک و ویژگی‌های مکتب استرآبادی» سخن می‌رانند.

کتابخانه و موزه ملی ملک، دوستداران هنر، هنرمندان و هنرجویان را به حضور در نشست علمی «مکتب استرآباد (معرفی مکتب ایالتی نویافته در اواسط دوره صفوی)» در ساختمان این موقوفه به نشانی تهران، میدان امام خمینی، سردر باغ ملی، خیابان ملل متحد (میدان مشق)» فرامی‌خواند.