مدرک گرایی باید جای خود را به مهارت بدهد و چنانچه حرفه آموزی در سطح جامعه نهادینه شود عناوین نوین شغلی نیز فرصت ظهور پیدا خواهند کرد و بدین ترتیب ظرفیت های جدید اشتغال در سطح جامعه پدید خواهد آمد. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی (idva) رضا گرزین مدیر کل آموزش فنی و حرفه […]

مدرک گرایی باید جای خود را به مهارت بدهد و چنانچه حرفه آموزی در سطح جامعه نهادینه شود عناوین نوین شغلی نیز فرصت ظهور پیدا خواهند کرد و بدین ترتیب ظرفیت های جدید اشتغال در سطح جامعه پدید خواهد آمد.

به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی (idva) رضا گرزین مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران شب گذشته در نشست خبری افتتاح  نمایشگاه گذر مهارت که به مناسبت هفته ملی مهارت با مشارکت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجنماعی شعرداری تهران در بوستان لاله و ۱۱ بوستان دیگر برگزار می شود، با اشاره به مطلب بالا  گفت:حرفه  آموزی در طی هفته ملی مهارت باید در سطح جامعه احساس شود.خانواده ها به طور معمول در طول تابستان برای خود برنامه ربزی کرده اند تا از فرصت تابستانی در جهت حرفه آموزی  اعضای خود نهایت استفاده را داشته باشند و این رویکرد اگر به طور مداوم فرهنگسازی شود می تواند تاثیرات بسیار مثبتی در حوزه اشتغال کشور داشته باشد.

این مقام مسئول با بیان این که  تهران به دلیل هجوم جمعیت برای اشتغال با مشکل مواجه است ، گفت:ضروری است، با توسعه مهارت آموزی، کسب و کارهای کوچک را راه اندازی و این مشکل را برطرف کنیم. در حال حاضر متاسفانه گرایش به سمت اخذ مدرک در میان جوانان بسیار دیده می شود و این در حالی است که جامعه امروز بیش از آن که به مدرک نیاز داشته باشد به مهارت نیازدارد.

گرزین ادامه داد:هفته ملی مهارت فرصت مغتنمی است برای معرفی آموزش های مختلف و  اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران  نیز این موضوع رابه شکلی جدی مدنظر قرار داده و به دنبال آن است تا این مطالبه یعنی حرفه آموزی از سوی جامعه هدف فریاد زده شود.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران اضافه کرد:هم اکنون ۱۲ بوستان تهران برای برگزاری نمایشگاه “گذر مهارت” در نظر گرفته شده و مرکز ثقل این نمایشگاه در پارک لاله تهران است  تا همزمان موضوع حرفه آموزی در سطح شهر عملیاتی شود واین در حالی است که در غرفه های این نمایشگاه یادگیری طیف وسیعی از حرفه ها و شغل های مختلف می تواند در رشته های گوناگون از سوی علاقمندان دنبال شود.

گرزین افزود: ما امسال تلاش کرده ایم تا غرفه هایی را راه اندازی کنیم که رشته های کاری زیادی را تحت پوشش قرار دهند و بر این اساس هم اکنون هرکدام از این رشته ها قابلیت این را خواهند داشت تا اشتغال زیادی را در بین مردم  ایجاد کنند.

وی با بیان این که هرکدام از این رشته ها می تواند شایستگی های مختلفی از افراد را به نمایش بگذارد گفت:رویکرد آموزش در کنار پیش بینی شغل های جدید نیز در طول برگزاری این نمایشگاه مدنظر قرار داده شده  وبنابراین تفاوت نمایشگاه امسال با رویدادهای مشابه در این است که حرفه آموزی مشاغل نوین نیز می تواند اجرایی شود.

مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران همچنین اظهار کرد:در دنیا حدود ۱۳ هزار عنوان شغل تعریف و شناسایی شده درحالیکه در ایران تنها ۴ تا ۵هزار شغل را دسته بندی کرده اند  و ما معتقدیم می توان شغل های زیاد دیگری را در جامعه ایجاد کرد  و از آنجا که به این امر اعتقاد داریم که مهارت مساوی با اشتغال است بنابراین بر روی حرفه آموزی در سطح جامعه و برای جوانان و خانواده ها تاکید بیشتری داریم.

وی بار دیگر به موضوع گرایش به مدرک در جامعه اشاره کرد و گفت:متاسفانه جامعه ما مدرک گراست  اما باید شایستگی ها و مهارت ها جایگزین مدرک گرایی شود و بر همین قاعده هم اکنون واحد مشاوره و رهگیری شغلی سازمان آموزش فنی وخرفه ای در این زمینه بسیار فعال شده است.

گرزین همچنین بیان کرد:اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران با همکاری شهرداری و سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران  ردیف های شغلی را احصا می کند تا بتواند بخش ها و ظرفیت های خالی مانده در سطح جامعه شهری را تحت پوشش خود قرار دهد و بر این اساس خوشبختانه در حال حاضر در هرگوشه ای از استان تهران اگر کسی نیاز به مهارت آموزی در رشته ای خاص داشته باشد این امکان برای او فراهم شده تا حرفه مورد نظر را یاد بگیرد.

وی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر این که آیا بعد از این مهارت آموزی ها اشتغال افراد نیز رصد می شود یا خیر نیز گفت: درست است که دغدغه اشتغال وجود دارد  و هم اکنون بیکاری به عنوان یکی از معضلات جامعه محسوب می شود اما ما اعتقاد داریم یکی از پیوست های امر اشتغال می تواند آموزش باشد اما در عین حال نباید از یاد برد که کسی که مهارت دارد  می تواند رفته رفته پل های ایجاد اشتغال برای خود را هم شکل داده و توانایی های شغلی را برای خود فراهم کند.

وی افزود: باید بدانیم که بسیاری از افرادی که مهارت آموزی می شوند لزوما جویای کار نیستند  وچه بسا برای حفظ و ثبات شغلی که دارند تلاش می کنند و بر این اساس حرفه آموزی های موجود می تواند در این ثبات شغلی بسیار موثر عمل کند.

گرزین سپس اضافه کرد: توانمند سازی و آموزش های صنعتی و کشاورزی وخدماتی برای قشرهای آسیب پذیر یکی از هدفگذاری های اصلی اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان تهران است  و این در حالی است که این رویکرد برای سربازان در نیروهای مسلح کشور نیز در پیش گرفته شده و هم اکنون آمار نشان می دهد در سال گذشته ۲۲ هزار نفر در نیروهای مسلح تحت پوشش ردیف های مهارت آموزی قرار گرفته اند .

وی همچنین خبر داد: از سال آینده کلیه سربازان کشور در کنار دریافت کارت پایان خدمت کارت مهارت را هم دریافت خواهند کرد.