الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا از یک سو و واردات ۲۵۰ میلیارد دلاری روسیه طی سال گذشته قادر است توان و سهم ایران در بازار این کشور را ارتقا دهد وشرایطی را فراهم کند تا ۸۰۰ قلم کالا با تعرفه های ترجیحی با کشور ما تبادل شود ودر چنین شرایطی وزارت نیرو تلاش می کند […]
الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا از یک سو و واردات ۲۵۰ میلیارد دلاری روسیه طی سال گذشته قادر است توان و سهم ایران در بازار این کشور را ارتقا دهد وشرایطی را فراهم کند تا ۸۰۰ قلم کالا با تعرفه های ترجیحی با کشور ما تبادل شود ودر چنین شرایطی وزارت نیرو تلاش می کند تا از این فرصت مناسب استفاده کند.
بهگزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) رضا اردکانیان در نشست خبری مشترک با وزیر قفقاز شمالی در حاشیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و روسیه که صبح امروز در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد، با اشاره به نهایی شدن مراحل الحاق جمهوری اسلامی ایران به منطقه اقتصادی اوراسیا، عنوان کرد: این مهم زمینه دسترسی ایران به بازار ۱۸۰ میلیونی کشورهای عضو این منطقه را در جهت توسعه روابط اقتصادی، عرضه کالا و محصولات به ویژه در شرایطی که تحت تاثیر تحریمهای غیرقانونی آمریکا قرار گرفتهایم فراهم کرده است.
وزیر نیرو با اشاره به برگزاری پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری ایران و روسیه، گفت: این اجلاس در ۱۳ کارگروه تخصصی حملونقل، انرژی، کشاورزی، گردشگری، بهداشت و درمان و … آغاز به کار کرده است و امیدواریم در زمان برگزاری این رویداد پروژههای متعددی در بخشهای یاد شده به امضا برسد.
وی با تاکید بر اینکه حدود ۵۰۰ شرکت خصوصی در ایران برای حضور در اجلاس پانزدهم اعلام آمادگی کردهاند، ادامه داد: امیدواریم برگزاری دومین همایش تجاری ایران و قفقاز شمالی و پانزدهمین اجلاس مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و روسیه فصل جدیدی در توسعه روابط اقتصادی دو کشور فراهم کند.
اردکانیان با اشاره به اینکه وزارت نیرو درصدد تسهیل ارتباط بخشهای خصوصی دو کشور است، ادامه داد: کشور روسیه در سال گذشته بالغ بر ۲۵۰ میلیارد دلار واردات داشته است که مطمئنا مذاکرات کشور ما در این حوزه به ویژه الحاق ایران به اوراسیا میتواند سهم ایران در بازار روسیه را افزایش داده و برای حدود ۸۰۰ قلم کالا تعرفههای ترجیحی را فراهم کند.
وزیر نیرو تاکید کرد: پیوستن ایران به اوراسیا موجب سرعت دادن عرضه کالاهای ایرانی در بازار مصرف کشورهای عضو این اتحادیه و افزایش اشتغالزایی در منطقه خواهد شد و امیدواریم این روند موجب نزدیکتر شدن هر چه بیشتر بخشهای خصوصی کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا شود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر از محل وام اختصاص یافته از سوی دولت روسیه ساخت نیروگاه یک هزار و ۴۰۰ مگاواتی در هرمزگان، برقیسازی راهآهن گرمسار- اینچه برون و… در دستور کار قرار گرفته است و درصددیم با استفاده از فرصت برگزاری اجلاس پانزدهم برای سرعت دادن به پروژههای موجود میان دو کشور استفاده کنیم.
اردکانیان با تاکید بر اینکه ظرفیت مبادله میان دو کشور به شدت قابلیت افزایش دارد، بیان کرد: امیدواریم با استفاده از ضوابط موجود و کانال اوراسیا بتوانیم عدد مبادلات میان دو کشور را افزایش داده و امکان ترانزیتی را برای صادرات محصولات کشورهای عضو اوراسیا فراهم کنیم.
وزیر نیرو با اشاره به مسائل بانکی موجود میان دو کشور، ادامه داد: مذاکرات فشردهای میان بانک مرکزی کشورمان با همکارات مرتبط در کشور روسیه در حال انجام است و به زودی کارگروه مشترک این موضوع در تهران تشکیل خواهد شد که در تلاشیم با حل و فصل مسائل سیستم بانکی شاهد تسهیل روابط میان دو کشور باشیم.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی و تجاری کشورهای ارمنستان، افغانستان و تاجیکستان با همکاری وزارت نیرو برگزار خواهد شد که برپایی این اجلاسها زمینههای جدیدی را برای رونق و توسعه روابط اقتصادی فراهم خواهد کرد.
دولت روسیه ساختارهای مناسب را برای ارتباط با ایران تدارک دیده است
این گزارش حاکی است همچنین سرگئی چباتاریف وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی روسیه تیز دز این نشست خبری مهمترین ابزار و ضمانت برای توسعه روابط ایران و روسیه را اراده سیاسی رهبران دو کشور دانست و افزود: ساختارهای لازم در دولت ما برای توسعه روابط ایران و روسیه ایجاد شده است و تمامی سازمانها و ارگانهای دولتی روسیه برای توسعه روابط دو کشور هدفگذاری کردهاند.
چباتاریف با تاکید بر اینکه در پی توسعه روابط گردشگری خود با ایران هستیم، ادامه داد: در حوزه کشاورزی نیز علاقهمند به صادرات گوشت قرمز و غلات به ایران هستیم و از طرف مقابل علاقهمند واردات کالاهای مورد نیاز خود از ایران همچون میوه و سایر محصولات کشاورزی هستیم.
چباتاریف با اشاره به علاقهمندی این کشور برای توسعه گردشگری از طریق دریای خزر، گفت: ما همچنین علاقهمند توسعه صنعت حمل و نقل در کریدورهای «شمال و جنوب»، «شرق وغرب» و نیز ایجاد کریدور انرژی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه منطقه قفقاز شمالی روابط تنگاتنگی با ایران داشته است، گفت: در منطقه قفقاز شمالی بخشی از جمعیت به زبان فارسی صحبت میکنند و از دیرباز ارتباط تنگاتنگی میان اهالی این مناطق وجود داشته است. مسلما هر چه داشتههای دو ملت نسبت به یکدیگر هم افزایش پیدا کند روند همکاریهای نیز توسعه خواهد یافت.
وزیر ناحیه فدرال قفقاز شمالی روسیه در پایان گفت: برگزاری کمیسیونهای مشترک اقتصادی و تجاری موجب تشویق توسعه روابط میان کشورها خواهد شد و مطمئنا اجلاس پانزدهم نیز نقش بسیار اثرگذاری در توسعه روند روابط میان ایران و روسیه خواهد شد.
PLyrmP
تاریخ : 28 - جولای - 2023propecia for women You may be eligible to join if