مهدی عیوقی با بودجه ی شخصی خود به همراه چند هنرمند دیگر، تور کنسرت های موسیقی ایران را در امریکای لاتین برگزار کرد. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva)مهدی عیوقی نوازنده دف و از هنرمندان موسیقی ایرانی است که عمده فعالیتهایش بر معرفی موسیقی ایرانی به ملل دیگر متمرکز است. عیوقی از اوایل خرداد امسال […]
مهدی عیوقی با بودجه ی شخصی خود به همراه چند هنرمند دیگر، تور کنسرت های موسیقی ایران را در امریکای لاتین برگزار کرد.
به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva)مهدی عیوقی نوازنده دف و از هنرمندان موسیقی ایرانی است که عمده فعالیتهایش بر معرفی موسیقی ایرانی به ملل دیگر متمرکز است. عیوقی از اوایل خرداد امسال تا اواسط شهریور، به همراه گروهی پنج نفره به قاره امریکا سفر کرد و در دو کشور مهم این قاره، مکزیک و برزیل اجراهای بسیاری را به صحنه برد.
عیوقی درباره سفر به امریکای لاتین میگوید: این سفر چهارمین سفر من به امریکای لاتین بود که این بار برای سه ماه برنامه ریزی شده بود. دوماه در مکزیک و یک ماه در برزیل بودیم. در مکزیک در شهرهایی مانند مکزیکوسیتی، سن میگل، زاکاتکاس، کنکون، ر تولوم،جزیره هلبوش، تاسکو ، کورناواکا و ویادبراوو اجرا داشتیم.
سرپرست و نوازنده دف ادامه می دهد: در دو ماه حضورمان در مکزیک ۲۸ برنامه داشتیم که شامل اجراهای صحنهای به صورت کنسرت،ورک شاپ، مسترکلاس و اجرا در برخی فستیوالها بود. در مکزیک چندین مسترکلاس با موضوع موسیقی ایرانی برگزار کردیم که تمام حاضران در این مسترکلاسها مکزیکیها بودند و جالب اینکه پس از ورک شاپ ها با حضور همان هنرجویان مکزیکی، اجراهایی هم برگزار کردیم.
عیوقی با اشاره به استقبال رسانهها مکزیکی از موسیقی ایرانی میگوید: در مکزیک آلبومی با محوریت اشعار مولانا ضبط کردیم که این اقدام بازخورد بسیاری در رسانههای مکزیک داشت. چندین مصاحبه با رسانههای رسمی مکزیک داشتیم. در شهر زاکاتکاس اجرایی در تلویزیون این شهر برگزار کردیم. در رادیو چندین مصاحبه داشتم که در آنجا از من میخواستند به تشریح ابعاد موسیقی ایرانی بپردازم.
وی ادامه میدهد: در مکزیک ۹۵ درصد مخاطبانمان مکزیکی بودند. در اروپا یا آسیا وقتی اجرا داریم بخش زیادی از مخاطبان را ایرانیها تشکیل میدهند. اما در مکزیک چون ایرانیهای کمتری ساکن هستند، به همین دلیل بیشتر مخاطبان ما مکزیکی بودند. در شهر تولوم در منطقه کارائیب اجرایی داشتیم در سالن مرکزی تاتر شهر که حدود ۱۰۰۰ نفر از این اجرا دیدن کردند. درشهر زاکاتکاس اجرایی داشتیم که سالنش بسیار شبیه به تالار وحدتِ خودمان بود. این سالن حدود ۸۰۰ نفر جمعیت در خود جای میداد و بجز ظرفیت اصلی تعداد زیادی هم ایستاده مشاهده میکردند.
عیوقی میگوید: همچنین چند قطعه مشترک با یک گروه مکزیکی اجرا و ضبط کردیم که استقبال خاصی ازآنها صورت گرفت. در این قطعات روی ملودی های مکزیکی ،شعر فارسی و روی ملودی های ایرانی شعر اسپانیولی قرار داده و اجرا می کردیم.
وی درادامه به حضور پر رنگ و حمایت های بی نظیر سفیر محترم ایران در مکزیک جناب آقای دکتر محمد تقی حسینی و همکاران بخش فرهنگی سفارت بخصوص سرکار خانم طاهره حسینی اشاره نمود و از آنان قدردانی کرد.
عیوقی در خصوص اجراهای کشور برزیل میگوید: پس از مکزیک به برزیل رفتیم. اولین اجرایمان در شهر ریودوژانیرو و در فستیوال هارپ به عنوان افتتاحیه این جشنواره بود. پس از ریودوژانیرو به برزیلا رفتیم و در آنجا دو اجرای بسیار عالی برای سفارت محترم ایران در برزیلیا انجام دادیم و شهرهای سائوپائولو، سن لوئیس و بلم مقصدهای بعدیمان بودند.
عیوقی درباره رپرتوار اجراهایشان میگوید: سعی کردیم در رپرتوارمان آثار موسیقی کلاسیک ایرانی، موسیقی فولکلور و بُعدی از موسیقی که به عنوان موسیقی عرفانی مطرح میشود را ارائه کنیم. اشعار قطعات را با همکاری دوستان عزیزسفارت ایران در مکزیک، به زبان اسپانیولی ترجمه کردیم تا در اختیار مخاطبان قرار گیرد و بتوانند ارتباط بهتری با اجرایمان برقرار کنند.
عیوقی با اشاره به اشتراکهای فرهنگیِ ایران و کشورهای امریکای جنوبی میگوید: علیرغم اینکه از نظر جغرافیایی فاصله ی زیادی با کشورهای امریکای لاتین داریم اما از نظر فرهنگی اشتراکات زیادی بین ما و مردمان مکزیک و برزیل وجود دارد. علاقه مند به موسیقی و هنر هستند. صنایع دستی برایشان خیلی مهم است. در مکزیک صنایعی مانند گلیم بافی ما دارند و صنایع چرم و نقره. به شعر و ادبیات خیلی اهمیت میدهند. جالب اینکه بسیاری از مخاطبان کنسرتهای ما علاقهمند شدند به ایران سفر کنند.
وی تاکید میکند: در کشورهای امریکای لاتین فعالیتهای فرهنگی خوبی تا کنون صورت گرفته است، اما با توجه به ظرفیت هایی که در این مناطق وجود دارد، میتوان دامنه این فعالیتها را بسیار گسترش داد.
وی در پایان افزود : برای این رویداد فرهنگی،بسیاری از دوستان حمایت چشمگیری داشته که از یکایک آنها بخصوص جناب آقای حسینی سفیرمحترم ایران در مکزیک ،جناب آقای سقائیان سفیر محترم ایران در برزیل و سفرای محترم مکزیک و برزیل در ایران تشکر ویژه می نمایم.
حسن مهدی اعتباری خواننده و نوازنده تار و سه تار، ملینا فرجی نوازنده سنتور، الهه حسین پور نوازنده تنبک و امین رحیمی نوازنده نی اعضای «نوای مهر» بودند که به همراه مهدی عیوقی در سفر مکزیک و برزیل حضور داشتند.