به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه “طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌های مردمی” اهداف و نواقصی دارد لذا باید با ادامه بررسی‌ها تحقق اهداف و رفع نواقص را ممکن کرد. اسدالله قره‌خانی آلوستانی  با اشاره به اینکه شاه بیت “طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های […]

به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه “طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌های مردمی” اهداف و نواقصی دارد لذا باید با ادامه بررسی‌ها تحقق اهداف و رفع نواقص را ممکن کرد.

اسدالله قره‌خانی آلوستانی  با اشاره به اینکه شاه بیت “طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌های مردمی” ارائه تنفس برای بازپرداخت خوراک یا میعانات خریداری شده به شرکت ملی گاز است، گفت: این تنفس به معنای آن است که سرمایه‌گذاران می‌توانند پول خوراک دریافت کرده را به مرور و طی چند سال پرداخت کنند.

نماینده مردم علی‌آباد کتول در مجلس شورای اسلامی در ادامه داد: در واقع می‌توان سرمایه در حال گردشی را از صندوق توسعه ملی در اختیار این سرمایه‌گذاران برای خرید خوراک قرار داد و اجازه داد به مرور در طول ۱۰ تا ۱۵ سال این سرمایه را بازپرداخت کنند.

وی در توضیح نحوه سرمایه‌گذاری در احداث و تکمیل پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام توسط مردم، بیان کرد: سرمایه‌گذاری در این مهم بدین گونه است که هر طرح یک مجری دارد و مابقی نیز سهام‌داران کوچک هستند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه در طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت‌خام با استفاده از سرمایه‌های مردمی، سرمایه‌های بخش خصوصی مدنظر است نه دولتی، اظهارکرد: این طرح البته دو مشکل دارد، ابتدا اینکه چگونگی برداشت از صندوق توسعه ملی و سهم آن در این طرح مشخص نیست چراکه برداشت از صندوق نیازمند اذن مقام معظم رهبری و دو سوم رای نمایندگان مجلس است، همچنین برای چگونگی وضعیت و نوع همکاری سهام‌داران خرد با سهام‌دار اصلی فکری نشده است.

طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی دو هدف را دنبال می‌کند، نخست هدایت نقدینگی به سمت تولید و دیگری فعال کردن طرح‌ها و بنگاه‌های اقتصادی حوزه نفت که موجب بی‌اثر شدن تحریم های نفتی در آینده خواهد شد .

این نماینده مجلس همچنین توضیح داد: طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌گذاری مردمی دو هدف را دنبال می‌کند، نخست هدایت نقدینگی به سمت تولید و دیگری فعال کردن طرح‌ها و بنگاه‌های اقتصادی حوزه نفت که موجب بی‌اثر شدن تحریم‌های نفتی در آینده خواهد شد.

قره‌خانی درخصوص شیوه‌های فعال کردن طرح‌ها و بنگاه‌های اقتصادی حوزه نفت، توضیح داد: ارائه تنفس چند سال برای بازپرداخت پول خوراک خریداری شده یکی از شیوه‌های  فعال کردن طرح‌ها و بنگاه‌های اقتصادی حوزه نفت است .

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: برداشت از پالایشگاه‌ها حدود دو میلیون بشکه در سال تخمین زده است حال طبق “طرح افزایش ظرفیت پالایشگاه‌های میعانات گازی و نفت خام با استفاده از سرمایه‌های مردمی” نباید سهم صندوق توسعه ملی از درآمد حاصل به صندوق واریز شود بلکه به این سهم به سرمایه‌گذاران پرداخت شود و آن‌ها طی ۱۰ تا ۱۲ سال این پول را بازپرداخت کنند.