امیر کربلایی-صدای دیپلماسی(idva):با آغاز اجلاس هفت کشور صنعتی جهان با عنوان اجلاس G7 در شهر بیاریتز و در کشور فرانسه عملا صحبت ها حول محور برجام دوباره گرم شد. فرانسه که همیشه نقش پلیس بد را در مذاکرات برجام بازی کرده و در کش و قوس مذاکرات خواسته های نا مربوطی را مطرح و سعی […]

امیر کربلایی-صدای دیپلماسی(idva):با آغاز اجلاس هفت کشور صنعتی جهان با عنوان اجلاس G7 در شهر بیاریتز و در کشور فرانسه عملا صحبت ها حول محور برجام دوباره گرم شد. فرانسه که همیشه نقش پلیس بد را در مذاکرات برجام بازی کرده و در کش و قوس مذاکرات خواسته های نا مربوطی را مطرح و سعی در کسب امتیاز برای همپیمانان خود داشت گویا مسیری متمایز نسبت به قبل را برای پیشبرد اهداف برگزیده است.

بعد از خروج ترامپ از برجام و پافشاری وی بر این نکته که کشور های ۱+۴ در مقابل ایران ضعیف عمل کرده و نتوانسته اند سندی بهتر از برجام را امضا کنند فرانسه به عنوان یکی از این طرف ها با مطرح کردن برجام ۲ با عنوان مباحث موشکی و کاهش نفوذ منطقه ای که ایران را عامل بی ثباتی مطرح می کرد سعی در بازی کردن نقشی مورد قبول آمریکا داشت اما در این تصمیم همراهی نداشت.البته رسانه ها در این موضوع که دول اروپایی با فرانسه همراه هستند فضاسازی بسیاری داشتند که همه این هجمه ها با رایزنی ها و تلاش های دولت در راستای  سیاست خارجی خنثی گردید.شروع خروج مرحله به مرحله ایران از برجام زنگ خطر را برای اروپا و آمریکا به صدا درآورد.اروپایی ها ابتدا این موضوع را شوخی پنداشتند اما با شروع مرحله دوم خروج از برجام توسط ایران و افزایش سطح غنی سازی پرده های ابهام فرو ریخته و عملا اروپاییان را برای جلوگیری از این اتفاق به تکاپو انداخت. اتفاقی که شاید بتوان گفت رویارویی و اختلاف شدید ترامپ و روسای دول اروپایی را کاملا نمایان کرد.

در این بین سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط نیروهای ایران  و عدم توانایی در مقابله به مثل توسط ارتش آمریکا معادلات جهانی را کاملا برهم زد. کشورهای عربی که منتظر شروع جنگ و شادمان از اتفاقات آینده بودند با عقب نشینی آمریکا بسیار سرخورده گشته و عملا این موضوع را درک کردند که ایران دیگر یک قدرت در وسعت جهانی گردیده و سرشاخ شدن با آن دیگر به صلاح نیست.

بعد از توقیف نفتکش ایرانی توسط انگلیس و شانتاژ خبری فراوان حول این موضوع دوباره فضاسازی ها توسط آمریکایی ها علیه ایران آغاز شد اما اقدام به موقع سپاه پاسداران در توقیف نفتکش انگلیسی و عدم توجه ایران به تهدیدات  نیروهای بین المللی و استواری در این اقدام ، دیگر به همگان این موضوع را کاملا تفهیم کرد که ایران به عنوان یک قدرت در ساختار جهانی شناخته می شود و درگیری با ایران پیامدهایی بسیار وسیع تر از خاورمیانه خواهد داشت و تمام این اتفاقات گواه راهبرد اصلی ایران در موضوع بستن تنگه هرمز است.

از این رو کشور فرانسه  که از این اتفاقات بسیار نگران است در نشست گروه G7 از سیاست های خود در حوزه موشکی و موضوع نفوذ ایران در کشور های منطقه عقب نشینی کرده و عملا عدم خروج ایران از برجام و کاهش تنش های خلیج فارس را در قبال فروش نفت ایران در دستور کار قرار داده است.سیاستی که با تقابل شش کشور صنعتی در مقابل آمریکا طراحی شده است.

اولین اتفاق جنجالی این جلسه دعوت از وزیر خارجه ایران و حضور یک روزه وی در این ضیافت بود.ضیافتی که شاید ماحصل آن بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم های نفتی باشد.”ضیافتی برجامی با دسر فرانسوی”