طرح فاضلاب تهران در بخش شبکه تا سال ۱۴۰۰ به پایان می رسد و این در حالی است که دومین تونل بزرگ فاضلاب تهران نیز با ۱۰٫۹ کیلومتر طول با هدف جمع آوری فاضلاب مناطق مرکزی و غرب تهران به شکل کاملا مکانیزه و با دستگاه بی تی ام (EBT-BTM) با سرعت هرچه تمام تر […]

طرح فاضلاب تهران در بخش شبکه تا سال ۱۴۰۰ به پایان می رسد و این در حالی است که دومین تونل بزرگ فاضلاب تهران نیز با ۱۰٫۹ کیلومتر طول با هدف جمع آوری فاضلاب مناطق مرکزی و غرب تهران به شکل کاملا مکانیزه و با دستگاه بی تی ام (EBT-BTM) با سرعت هرچه تمام تر درحال تکمیل شدن است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری صدای دیپلماسی (idva) دومین تونل بزرگ انتقال فاضلاب غرب تهران با هدف حمع آوری و انتقال فاضلاب مناطق مرکزی غرب تهران با روش مکانیزه و توسط مدرمنترین دستگاه BTM توام با اجرای پوشش (LINING) بتنی ترکیبی و با پوشش داخلی محافظت در برابر خوردگی از جنس پلی اتیلن، با سرعت هرچه تمام تر درحال تکمیل شدن است و این در حالی است که این روش برای نخستین بار در طرح حفر تونل های فاضلاب تهران به کار گرفته می شود.
بنا به این گزارش مرتضی عزالدین مدیر عامل شرکت فاضلاب تهران در یک نشست خبری که در حاشیه بازدید خبرنگاران ازاین طرح برگزار شد در خصوص تونل فاضلاب روی غرب تهران گفت:مسیر تونل مذکور در بالادست در امتداد بزرگراه آیت الله سعیدی در محل تقاطع خیابان سی متری جی آغاز و در امتداد بلوار معلم ادامه یافته و پس از عبور عرضی از بزرگراه آزادگان و بستر رودخانه کن به موقعیت تصفیه خانه غرب تهران در منطقه فیروزبهرام می رسد.
وی افزود:طراحی و احداث این تونل از نیمه سال ۹۳ آغاز شده و قرار است بر اساس برنامه ریزی های اجرای پروژه فاضلاب شهر تهران این پروژه نیز به انتهای کار خود برسد.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما در خصوص این که آیا تاخیری در حین اجرای این پروژه بوجود آمده است یا خیز،گفت: این طرح از برنامه عقب نیست وتنها از اول سال تاکنون تحریم‌ها موجب کمی کندتر شدن پیشرفت پروژه شده است و با توجه به این‌که ۶۰ تا ۷۰ درصد تجهیزات اجرای پروژه فاضلاب وارداتی است، برای تجهیز کردن شبکه با مشکلاتی مواجه شدیم، اما تلاش کرده‌ایم تا با تجهیزات داخلی بسیاری از این مشکلات را برطرف کنیم.
عزالدین با بیان این‌که در حال حاضر دو تصفیه‌خانه فیروزبهرام و شهرک غرب در مرحله احداث قرار گرفته است، اظهار کرد: در حال حاضر تصفیه‌خانه فیروزبهرام ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و قرار است تامین سرمایه این تصفیه‌خانه از طریق بانک توسعه اسلامی صورت گیرد و باید گفت که اجرای این طرح به ۱۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران اظهار کرد: تصفیه‌خانه شهرک غرب نیز قرار شده به روش BOT اجرایی شود که اجرای این پروژه نیز به ۳۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. علاوه بر این نیز هدف‌گذاری کرده‌ایم تا بتوانیم تصفیه‌خانه هفت و هشت را که حدود ۸۰۰ میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد وارد مناقصه کنیم.
وی اظهار کرد: طراحی و ساخت این خط انتقالی با طولی معادل ۱۰.۹ کیلومتر از نیمه سال ۱۳۹۳ آغاز شده، دبی تونل در ابتدای مسیر بالغ بر ۱۲ مترمکعب بر ثانیه بوده که در نهایت با اضافه شدن فاضلاب به حداکثر ۱۷ مترمکعب بر ثانیه خواهد رسید.

عزالدین با بیان این‌که مساحت تحت پوشش این خط انتقال بالغ بر ۲۰ هزار هکتار است، گفت: این مجموعه جمعیتی حدود سه میلیون و ۵۰۰ نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد و هزینه ساخت این تونل از محل وام بانک توسعه اسلامی تامین شده است. پیشرفت فیزیکی این پروژه تا به امروز ۵۷.۵ درصد بوده که شامل اجرای شش کیلومتر از مسیر خط انتقال است.
مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران با بیان این‌که تصفیه‌خانه فیروزبهرام قادر است سالانه ۱۹۰ میلیون مترمکعب پساب قابل استفاده برای بخش کشاورزی را به چرخه تولید بازگرداند، اظهار کرد: جمعیت تحت پوشش این تصفیه‌خانه دو میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است و امکان تصفیه فاضلاب مناطق غرب و جنوب غربی تهران از این طریق فراهم می‌شود.
وی با بیان این‌که قرار است یک تصفیه‌خانه دیگر نیز کنار شهر آفتاب، از محل بانک توسعه اسلامی به ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان احداث شود، گفت: در شوش نیز قرار شده تا یک تصفیه‌خانه که ۳۰۰ هزار نفر را تحت پوشش قرار می‌دهد، ساخته شود.
عزالدین با تاکید بر این که در برخی مناطق میزان پیشرفت اجرای شبکه فاضلاب ۹۸ درصد و در برخی مناطق که تراکم جمعیت در آن‌ها کمتر است، همچون مناطق ۲۱ و ۲۲، پیشرفت اجرای پروژه هشت تا ۱۳ درصد است، ادامه داد: تاکنون ۶۰۰ هزار انشعاب در تهران نصب شده است، اما براساس برنامه قصد داریم این تعداد انشعاب را افزایش دهیم.
مدیر عامل شرکت فاضلاب تهران با تاکید بر اینکه اگر همین امروز ۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان مورد نیاز را تامین کنند سه سال دیگر شبکه فاضلاب به اتمام می‌رسد.یعنی طرح فاضلاب تهران در بخش شبکه تا سال ۱۴۰۰ به اتمام می‌رسد.
وی در پاسخ به این پرسش که میزان تولید پساب تهران در طی یک سال چقدر است گفت:هم اینک بر اساس برآوردها حدود ۲۵۰ میلیون متر مکعب پساب در طول سال تولید می شود.
این مقام مسئول همچنین اظهار کرد:دولت در پی افزایش قیمت انشعاب فاضلاب نیست و این میزان همچنان ثابت باقی مانده است و این در حالی است که که ظرف همین امسال ۱۲۷ هزار انشعاب فاضلاب به فروش رفته که در آمدی ۲۶۰ میلیارد تومانی را رقم زده است.
گفتنی است پروژه احداث تصفیه خانه فاضلاب غرب تهران با استفاده از تسهیلات بانک توسعه اسلامی با هدف آبیاری حدود ۲ هزار هکتار از زمین های کشاورزی، کاهش بیماری های ناشی از مصرف آب آلوده،کسب درآمدهای اقتصادی ناشی از کود و پساب، بهبود استانداردهای زیست محیطی کلانشهر تهران، تحت پوشش قراردادن ۳۱ درصد از جمعیت تهران و کنترل آب های زیر زمینی صورت گرفته است.
همچنین شایان ذکر است در این طرح که از ۱۵ فروردین سال ۹۶ در دست اجرا قرار گرفته است قراردادی ۵۴ ماهه با حجم سرمایه گذاری ۱۲۵ میلیون یورو منعقد شده است.