سخنگوی صنعت برق کشور گفت: در برنامه های سال آینده ۳ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار خواهد شد که سهم نیروگاه‌های تجدید پذیر در این میان به ۸۳۰ مگاوات خواهد رسید. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران(idva)، مصطفی رجبی مشهدی عصر امروز در یک نشست خبری در شرکت توانیر در پاسخ به پرسش […]

سخنگوی صنعت برق کشور گفت: در برنامه های سال آینده ۳ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار خواهد شد که سهم نیروگاه‌های تجدید پذیر در این میان به ۸۳۰ مگاوات خواهد رسید.

به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران(idva)، مصطفی رجبی مشهدی عصر امروز در یک نشست خبری در شرکت توانیر در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبنی بر اینکه وضعیت اورهال نیروگاه‌ها چه تاثیری در پیک مصرف سال آینده خواهد داشت گفت: طبق برنامه‌ریزی های به عمل آمده در سال آینده تعمیرات اساسی همه نیروگاه‌هایی که به سرویس اساسی احتیاج دارند به گونه ای پیش خواهد رفت که کمبودی در شبکه برق کشور احساس نشود.

وی همچنین در خصوص میزان تاثیر کارکرد نیروگاه ها در آلودگی هوا گفت: نیروگاه‌ها تاثیر چندانی در آلودگی کلانشهرها ندارند.

سخنگوی صنعت برق کشور در ادامه تاکید کرد: براساس آمار ارائه شده، میزان آلایندگی صنایع و نیروگاه‌ها حدود ۲۳ تا ۲۴ درصد است و باید گفت که نیروگاه‌ها در آلودگی هوای کلانشهرها تاثیر چندانی ندارند.

این مقام مسئول با بیان این‌که حدود ۷۰ درصد آلودگی‌ها مربوط به ذرات معلق می‌شود، اظهار کرد: عامل مهم انتشار ذرات معلق در کلانشهرها وسائل نقلیه و موتورسیکلت‌ها هستند که در این بین نقش نیروگاه‌ها بسیار محدود است.

وی با تاکید بر این که اگر نیروگاه‌ها مصرف گاز داشته باشند، هیچ‌گونه ذرات معلقی تولید نخواهند کرد، گفت: تنها در شرایط اضطرار از سوخت مازوت استفاده می‌کنیم که ممکن است عامل آلایندگی باشد که در حال حاضر نیز استفاده از سوخت مازوت در این نیروگاه‌ها بسیار اندک است.

به گفته سخنگوی صنعت برق کشور از ابتدای سال ۵۰ هزار میلیون مترمربع گاز، ۵.۶ میلیارد لیتر گازوئیل استفاده کرده‌ایم که در مجموع باید گفت تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از سوخت مایع استفاده شده که میزان مازوت نصف سوخت مایع بوده است.

رجبی مشهدی با بیان این‌که ۳۷ هزار مگاوات میزان مصرف در پیک است که در حال حاضر ۲۲ هزار مگاوات نیروگاه نسبت به تابستان کمتر در مدار هستند.

وی با بیان این‌که معمولا برای زمان بعد از پیک برنامه‌ریزی می‌کنیم تا نیروگاه‌ها وارد مرحله‌ی اورهال شوند، ادامه داد: معمولا در زمان پیک ۱۰ هزار مگاوات برای اورهال از مدار خارج و برخی نیز در رزرو قرار می‌گیرند.

سخنگوی صنعت برق کشور با بیان این‌که برای گازرسانی به نیروگاه‌ها هر سال با محدودیت‌هایی مواجه می‌شویم که براساس هماهنگی با وزارت نفت از سوخت گاز، گازوئیل و در اولویت سوم از مازوت استفاده می‌کنیم، گفت: به طور متوسط ۶۰ میلیون مترمکعب گاز در این روزها استفاده می‌کنیم که مابقی را گازوئیل و مازوت تشکیل می‌دهند.

رجبی مشهدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان صادرات برق به کشورهای همسایه اظهار کرد: اکنون ۱۰۰۰ مگاوات برق به کشورهای همسایه صادر می‌شود که نسبت به سال گذشته میزان صادرات برق افزایش یافته اما برای اعلام آمار دقیق باید سه ماه سال نیز تمام شود تا بتوانیم مقایسه درستی داشته باشیم.

وی با اشاره به استقبال وزارت نیرو از حضور بخش خصوصی برای صادرات برق نیز گفت: براساس قانون بخش خصوصی می‌تواند برق حاصل از نیروگاه‌های تجدیدپذیر را صادر کند که وزارت نیرو نیز حمایت‌هایی را در این حوزه خواهد داشت.

سخنگوی صنعت برق کشور درباره مطالبات نیروگاه‌ها نیز توضیح داد: در سال گذشته ۱۱ هزار میلیارد تومان از مطالبات صنعت برق پرداخت شد که شش تا هفت هزار میلیارد تومان آن مربوط به پیمانکاران و تولید کنندگان برق بوده است. امسال نیز توانسته‌ایم بخشی از آن را تسویه کنیم و برای سال ۱۳۹۹ قصد داریم از ظرفیت‌های تبصره پنج بهره بگیریم.

رجبی مشهدی ادامه داد: در این راستا برای صندوق توسعه ملی و هیات تنظیم بازار نیز پیشنهاداتی ارائه شده که اگر تصویب شود، اقساط با نرخ زمان تسهیلات اخذ خواهد شد.

رجبی مشهدی درباره تعرفه برق از استخراج‌کنندگان رمزارز نیز گفت: هدف دولت این است که مزارع بزرگ توسعه یابد که امکان مدیریت فراهم باشد. براساس مصوبه قیمت برق رمزارزها براساس متوسط صادراتی است اما این قیمت در ۸ ماه سال ۵۰ درصد خواهد بود یعنی در ۸ ماه غیرگرم باید ۴۸۰ تومان بپردازند.

وی افزود: در حال حاضر ۳۲۰ مگاوات مراجعه‌کننده برای دریافت برق قانونی از سوی استخراج‌کنندگان رمزارز داشته‌ایم. تصور بر این است که ۷ تا ۸ هزار مگاوات مصرف برق رمزارز داشته باشیم که ۱۰ درصد مربوط به ایران است.

وی ادامه داد: متقاضیان برق برای رمزارزها می‌توانند از تخفیف برخوردار شوند در صورتی که مصرف‌کننده بزرگ باشند، ۲۰ درصد تخفیف در نظر گرفته شده و برای کسانی که از استخرهای داخلی استفاده کنند نیز ۱۵ درصد تخفیف در نظر گرفته شده که با آنچه تولیدکنندگان رمزارز درخواست داشته‌اند، مطابقت می‌کند.

رجبی مشهدی درباره میزان مطالبات در سال گذشته گفت: ۱۱ هزار میلیارد تومان از مطالبات تسویه شد که از این رقم ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ میلیارد تومان مربوط به تولیدکنندگان بوده است. امسال هم بخشی از مطالبات تسویه می‌شود. برای سال ۹۹ پیشنهاد دادیم که در لایحه بودجه همانند آنچه در لایحه بودجه ۹۸ اعمال شد، عمل شود.

م/۹۸