فرزین سوادکوهی-رییس فراکسیون غذا و دارو مجلس  در خصوص موضوع تولید و تجارت دارویی در کشور گفت:جای تاسف است که در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی در شرایط تحریم موفق به جلب سرمایه گذاری خارجی می شوند ،فعالان تولید کننده با خودتحریمی های داخلی مواجه می شوند. به گزارش  پایگاه خبری ” صدای دیپلماسی” (idva) دکتر همایون […]

فرزین سوادکوهی-رییس فراکسیون غذا و دارو مجلس  در خصوص موضوع تولید و تجارت دارویی در کشور گفت:جای تاسف است که در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی در شرایط تحریم موفق به جلب سرمایه گذاری خارجی می شوند ،فعالان تولید کننده با خودتحریمی های داخلی مواجه می شوند.

به گزارش  پایگاه خبری ” صدای دیپلماسی” (idva) دکتر همایون هاشمی رییس فراکسیون غذا و دارو مجلس  در گفتگو با خبرنگار ما در پاسخ به این پرسش که چه موانعی برای عدم حضور تمام قد تولید و صاردات صنایع دارویی در کشور وجود دارد گفت:ما از نظر کلامی واز نظر ساختار قانونی مشکلی درحوزه تولید ، صادرات و واردات نداریم اما وقتی کار به میدان عمل می رسد مشکلات یکی یکی بروز می کنند و فعالان اقتصادی را دچار چالش می کنند.

هاشمی افزود:من بارها اعلام کرده ام در حوزه دارو هم به لحاظ قانونی مشکل خاصی نداریم و هم به لحاظ سیستمی.الان سازمان غذا و دارو عمری سی چهل ساله دارد،اما وقتی برای اجرا، کاری آغاز می شود مشکلات پیش رو خود را نشان می دهد.

وی افزود: در واقع درعین این که دیوان سالاری ها مشکل آفرین است اما اصلی ترین مشکل، سوءمدیریت است که حوزه تولید و واردات وصادرات دارو را دچار مشکل می کند.اگر تدابیر دقیق مدیریتی اندیشیده شود حتی با همین مخزن قانونی که در اختیار داریم می توانیم کشتی را به ساحل نجات برانیم.

وی اضافه کرد تاریخچه کار ساخت و تولید دارو در ایران نشان می دهد کشور در این زمینه ظرفیت های مناسبی دارد که با نمایشگاه هایی مانند اکسپو هم می توان این ظرفیت ها را به رخ جهانیان کشید.

هاشمی تاکید کرد:در دوهه اخیر ما به انحای مختلف دچار سو مدیریت شده ایم که عمدتا به دلیل جابجایی های مدیریتی و تصمیم های گاه غیرکارشناسانه بوده است که کمی هم ریشه در تفکرات سیاسی داشته است.

نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب درمجلس در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار ما مبنی بر این که چرا تولید کنندگان ،بعد از تولید گرفتار عرضه در بازارهای جهانی هستند گفت:اولا ما در حوزه واردات مشکل خاصی نداریم و در همین بخش دارو وقتی به گفته وزیر بهداشت بالای ۹۵ درصد دارو ها در کشور تولید می شوند متوجه می شویم در مواد اولیه چندان معضلی وجود ندارد اما شاید فقط درداروهای بسیار ویژه مشکلاتی دیده شود.اما در بخش صادرات در تمام حوزه های غیر دارویی هم موانعی وجود دارد که شکل طبیعی و اقتصادی این کاررا باکندی مواجه می کند که این مشکلات هم عمدتا در حیطه کارشناسی، برند سازی و نوع عرضه و بازار یابی خلاصه می شود.

وی افزود: باید تاکید کنم که در این میان تقصیری متوجه وزارت بهداشت نیست  و ما باید مشکل را در وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمانهای تخصصی وصادراتی مانند سازمان توسعه تجارت را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم تا مشکلات رصد شده و رفع گردد.

هاشمی مجددا تاکید کرد که باید روی شیوه و نوع عملکرد سازمان ها و نهادهای متولی صادرات دقت نظر داشت.

این گزارش حاکی است رییس فراکسیون غذا و داروی مجلس همچنین از برگزاری نشستی مشترک با حضور اعضای فراکسیون و تولیدکنندگان دارو برای بررسی و رفع مشکلات ارزی و … موجود خبر داد.

هاشمی که در مسیر راه اندازی خط تولید داروی ام اس در داروسازی اکتوورکو سخن می گفت با اشاره به سرمایه گذاری سنگین خارجی در این واحد داروسازی گفت: جای تاسف است که در شرایطی که تولیدکنندگان داخلی در شرایط تحریم موفق به جلب سرمایه گذاری خارجی می شوند در داخل با خودتحریمی هایی مواجه می شوند.

وی خاطرنشان کرد: کمیسیون بهداشت و دارو و اعضای فراکسیون به طور جدی دنبال رفع دغدغه ها و مشکلات صنایع دارویی است خصوصا مشکلاتی که در یکی دو سال اخیر در پی تحریم ها بروز کرده و امیدواریم در نشستی که به زودی با فعالان این صنف برگزار می کنیم برای تسهیل شرایط و حل مشکلات و حمایت از آنها قدم برداریم.

شایان ذکر است محققان گروه دارویی اکتوورکو موفق به تولید داروی تزریقی ام اس با قابلیت استفاده در دوران بارداری و شیردهی شدند.

بنا به این گزارش، داروی اکتیرامر(گلاتیرامر استات) که در قالب سرنگ های از پیش پر شده در دو دوز ۲۰ و ۴۰ میلی گرم تولید شده و به صورت زیرجلدی تزریق می شود برخلاف دیگر داروهای ضد ام اس در دوران بارداری و شیردهی مادران مبتلا به ام اس هم با اطمینان کامل قابل استفاده است.

این داروی تنظیم کننده سیستم ایمنی باید از چند ماه قبل از بارداری  زیرنظر پزشک مصرف شود.