سومین همایش ملی هیدرات گازی ایران با چهل عنوان مقاله و با حضور بیش از یکصد شرکت کننده از اساتید، دانشجویان، مدیران و متخصصین صنعت نفت با حضور پررنگ مدیران و متخصصان شرکت نفت خزر بمدت دو روز در دانشگاه علم و فناوری مازندران-بهشهر برگزار شد. به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران)idva) وبه نقل […]

سومین همایش ملی هیدرات گازی ایران با چهل عنوان مقاله و با حضور بیش از یکصد شرکت کننده از اساتید، دانشجویان، مدیران و متخصصین صنعت نفت با حضور پررنگ مدیران و متخصصان شرکت نفت خزر بمدت دو روز در دانشگاه علم و فناوری مازندران-بهشهر برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری صدای دیپلماسی ایران)idva) وبه نقل از روابط عمومی شرکت نفت خزر رویکرد سومین همایش ملی هیدرات گازی ایران برگرفته از نگاه به هیدرات های گازی از دید صنایع بالا دستی حوزه نفت وگاز، به عنوان منبع عظیم انرژی در آبهای دریای خزر و دریای عمان با بررسی چالش­ ها و مطالعه، اکتشاف و حفاری مخازن هیدرات گازی و نهایتا تولید گاز طبیعی و همچنین معضلات صنایع میان دستی مانند انتقال، ذخیره سازی و تضمین جریان بود.

در این همایش چالش های صنایع پایین دستی ازجمله ممانعت کننده ­ها و بهبود دهنده ­ها و مدل­سازی هیدرات گازی نیز بررسی و علاوه بر نگاه به هیدرات گازی به عنوان مشکل و معضل در صنایع، به کاربردهای مختلف هیدرات گازی از طریق فناوری­ های نوین نیز پرداخته شد.

شرکت نفت خزر علاوه بر سخنرانی احمد شیرزادی مدیراکتشاف این شرکت با موضوع پتانسیل های هیدروکربوری حوضه خزر جنوبی  در بخش داوری مقالات، ارایه پنل تخصصی و رونمایی از دو عنوان کتاب با نام های هیدرات های گازی در آبهای عمیق و کتاب  چینه شناسی و رسوب شناسی شرق حوضه خزر جنوبی و با برپایی نمایشگاه عکس و حضور در بخش نمايشگاهی نسبت به ارائه آخرین دستاوردهای صنعت نفت در حوزه خزر اقدام نمود.

این همایش در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه ۲۹ و ۳۰ آبان ماه ۱۳۹۸ در محل دانشکده مهندسی شیمی ، دانشگاه علم وفناوری مازندران-بهشهر با حضور علی اصولی مدیرعامل شرکت نفت خزر، سید صالح هندی مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت، ابراهیم طالقانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت،  علی وطنی معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد زاده رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران و تنی چند از اساتید، دانشجویان و متخصصان صنعت نفت برگزار گردید.

شایان ذکر است این همایش با همت و تلاش حامیان از جمله مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، شرکت نفت خزر، پژوهشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی سهند، دانشگاه صنعتی شیراز،  دانشگاه سمنان، انجمن مهندسی شیمی ایران، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و چندین شرکت دانش بنیان برگزار گردید.

رونمایی از دو عنوان کتاب تالیف شده شرکت نفت خزر

بنا به این گزارش در خلال برگزاری سومین همایش ملی هیدرات گازی ایران از دو عنوان کتاب تالیف شده با نام های “هیدرات های گازی در آبهای عمیق” و “چینه شناسی و رسوب شناسی شرق حوضه خزر جنوبی” با حضور مسئولین رونمایی شد.

شایان ذکر است آیین رونمایی از دوعنوان کتاب ذکر شده توسط دکتر علی اصولی مدیرعامل شرکت نفت خزر، دکتر ابراهیم طالقانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت، مهندس سید صالح هندی مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت، دکتر علی وطنی معاون علمی و پژوهشی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دکتر محمد زاده رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران در خلال برگزاری سومین همایش ملی هیدرات گازی ایران در دانشگاه علم و فناوری مازندران رونمایی شد.

بر همین اساس کتاب اول با نام «هیدرات های گازی در آبهای عمیق» كه توسط مديريت اكتشاف و امور پ‍‍‍ژوهش و فناوري شركت نفت خزر آقايان محمد سعيد حسين زاد، ملك محمد گيتي و عادل نجفي گردآوري و تاليف گردیده است به موضوع شناسايي ساختارهاي طبيعي هيدرات در لايه‌هاي زير بستر دريا، به عنوان مخاطره خفته، از طريق روشهاي پتروفيزيكي پرداخته و امكان تصميم‌گيري‌هاي آتي در زمينه مواجهه ايمن و كم هزينه با آن را براي مهندسين عمليات حفاري و تكميل چاه مهيا می سازد.

در اين كتاب سه مطالعه موردي از هند، آلاسكا و خليج مكزيك با استفاده از داده‌هاي موجود مورد بررسي قرار گرفته و نتايج محاسبات انجام شده با واقعيت مقايسه شده است. نتيجه‌گيري اوليه حاصل از نتايج محاسبات حاکی از تطابق قابل قبول اطلاعات با واقعيت موجود است كه راه را براي استفاده از اين روش ها براي انجام محاسبات آتي براي بخش عميق جنوبي درياي خزر باز مي‌كند.

کتاب دوم که در این همایش از آن رونمایی شد کتاب چینه شناسی و رسوب شناسی شرق حوضه خزر جنوبی بود که توسط آقاي دكتر فريد طاعتي، جناب آقاي حسين مهاجر سلطاني و سركار خانم مهندس مريم ظفري به دنبال اجرای پروژه مطالعاتی دشت گرگان با همکاری پژوهشگاه صنعت نفت و حفاری یک حلقه چاه اکتشافی در منطقه مورد اشاره توسط شرکت نفت خزر، نتایجی حاصل گردید که مستند سازی آن کمک شایانی در بسط دانش زمین شناسی ایران و انجام فعالیت های اکتشافی آتی خواهد داشت گردآوري و تاليف گردیده است.

گفتنی است فایل کتاب ها در تارنمای اینترنتی شرکت نفت خزر جهت بهره برداری و استفاده دانشجویان و علاقه مندان به این حوزه موجود و قابل دانلود است.

 امضا تفاهم‌نامه همکاری شرکت نفت خزر  و دانشگاه علم و فناوری مازندران

بنا به این گزارش در همین همایش شرکت نفت خزر  و دانشگاه علم و فناوری مازندران برای همکاری‌های فناورانه یک تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

این گزارش حاکی است علی اصولی مدیرعامل شرکت نفت خزر روز (چهارشنبه ۲۸ آبان ‌ماه) در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری با داشگاه علم و فناوری مازندران ضمن تقدیر و تشکر از محمدزاده ریاست دانشگاه علم و فناوری مازندران به جهت میزبانی بسیار گرم و زحمات کلیه اساتید و کارکنان در برگزاری سومین همایش ملی هیدرات های گازی ایران در دانشگاه علم و فناوری مازندران گفت: دلیل اصلی امضاء این تفاهم نامه در حاشیه همایش ملی هیدرات های گازی بر این است که شرکت نفت خزر قصد دارد علاوه بر فعالیت های عملیاتی، فنی و مهندسی در جهت کاهش ریسک های عملیاتی و بالا بردن و غنی سازی فعالیت های ملی و پژوهشی و کم کردن هزینه های جانبی بتوانیم این کار را با همکاری دانشگاه ها از جمله دانشگاه علم و فناوری مازندران در زمینه همکاری های پژوهشی، علمی و انتشاراتی انجام دهیم و امیدوارم برون داد این همکاری باعث شود فعالیت های اصلی شرکت نفت خزر را با هزینه کمتر و همچنین فعالیت عالمانه تر و آگاه تر به انجام رسانیم و پیام های خوبی برای ملت عزیز ایران خصوصا خطه شمال کشور داشته باشیم.

اصولی اظهار داشت پیگیری و پیشبرد این تفاهم نامه در راستای انتقال فعالیت های میدانی صنعت نفت در دریای خزر و بلعکس انتقال تجربیات علمی و تئوریک دانشگاه علم و فناوری مازندران و نهایتا تعامل و نتیجه گیری برای بهره وری بیشتر در راستای فعالیت های عملیاتی صنعت نفت علی الخصوص شرکت نفت خزر موثر خواهد بود.

در ادامه محمدزاده رئیس دانشگاه علم و فناوری مازندران ضمن تشکر از حضور گرم فعالان و مدیران شرکت نفت خزر در هر چه بهتر برگزار شدن همایش هیدرات های گازی گفت : امیدوارم این تفاهم نامه منجر به فعالیت های اجرایی شود و شرکتی همچون نفت خزر که نیازمند مباحث مختلف علمی و تخصصی برای اکتشاف،  استخراج و فعالیت نفتی در دریای خزر می باشد  بتواند از آن استفاده کند.

  • منبع خبر : روابط عمومی شرکت نفت خزر