حذف ربا با تصویب قوانین اسلامی توسط مجلس به گزارش صدای دیپلماسی (idva) متاسفانه یکی از مشکلاتی که امروزه جامعه و اقتصاد ما را آلوده کرده است وجود و افزایش «ربا» است. این موضوع که در قرآن به منزله اعلام جنگ با خدا است و در احادیث و روایات هم‌تراز زنا با محارم است. در برخی کشورهای غیر […]

حذف ربا با تصویب قوانین اسلامی توسط مجلس

به گزارش صدای دیپلماسی (idva) متاسفانه یکی از مشکلاتی که امروزه جامعه و اقتصاد ما را آلوده کرده است وجود و افزایش «ربا» است. این موضوع که در قرآن به منزله اعلام جنگ با خدا است و در احادیث و روایات هم‌تراز زنا با محارم است. در برخی کشورهای غیر مسلمان و پیشرفته کمترین سود یا ربا را می‌گیرند و حتی در بعضی کشورها اصلا سودی در سیستم های بانکی خود دریافت نمی کنند.
چندی پیش صباغیان نماینده بزرگترین حوزه انتخابیه کشور در صحن علنی مجلس با لحنی تند گفت : در کشور ما که نظام اسلامی دارد، صاحبان پول بانک‌ها را دلال خود نموده‌اند و از مردم ضعیف ربا می‌گیرند. این سودها بسیاری را ورشکسته می‌کند.
صباغیان در ادامه گفت : کارشناسان گفته اند که در دو منطقه ‌مرفه ۱۴۷ هزار نفر بدون شغل زندگی می‌کنند، پول خود را در بانک‌ها می‌گذارند و با سود آن زندگی می‌کنند. چرا به مراجع عظام و علما در این خصوص اطلاع نمی‌دهند؟ مجلس شورای اسلامی برای اصلاح کشور باید ورود کند؛ چرا که مجلس در راس امور است. این موضوع در حالی است که اکنون مجلس شورای اسلامی از تصمیم گیری کنار گذاشته می‌شود. ما این موضوع را در برخورد مردم و مسئولان با نمایندگان می بینیم.
اخیرا نیز آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: بعضی بانک‌ها قرض الحسنه ۲۸ درصدی می‌دهند، یعنی چه؟ نام ربا خواری را به دروغ، قرض الحسنه می‌گذارند، درست نیست.
آیت الله مکارم شیرازی بابیان اینکه شرط سالم کار کردن بانک این است که ربا حذف شود، گفت: ربا مایه بدبختی جامعه اسلامی و ویرانی اقتصادی است و اندیشمندان نشستند و فکر کردند مسائلی مانند عقود اسلامی و شرعیه و بانکداری بدون ربا را به وجود آوردند. نباید با شگردهایی، قانون را دور زد و مسائل را مخفی کرد. این درست نیست. صادقانه با مردم رفتار کنیم. قرض الحسنه، قرض الحسنه است.

همچنین امروز آیت‌الله نوری همدانی: با بیان اینکه ربا “حرام قطعی” است گفت: مسئله دیرکردهای بانکی حرام قطعی است و برای مبارزه با این حرام الهی باید چاره‌ای اندیشید.
حال وقت آن رسیده که نمایندگان مجلس با پشتوانه اسلامی و مردمی فکری به حال حذف ربا نموده و برای آن قانونی تصویب نمایند تا این گناه کبیره از جامعه اسلامی رخت ببندد و چهره اسلامی به فضای اقتصادی کشور ببخشند.

نویسنده: امین آصفی(مدرس دانشگاه)