کلنگ احداث یک مجتمع بزرگ تولید اتیلن اکساید با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و جمعی از مقامات مجلس شورای اسلامی  در اندیمشک به زمین خورد. به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) به شهرستان اندیمشک استان خوزستان،پیش از ظهر امروز طی مراسمی احداث […]

کلنگ احداث یک مجتمع بزرگ تولید اتیلن اکساید با حضور وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و جمعی از مقامات مجلس شورای اسلامی  در اندیمشک به زمین خورد.

به گزارش خبرنگار اعزامی پایگاه خبری صدای دیپلماسی(idva) به شهرستان اندیمشک استان خوزستان،پیش از ظهر امروز طی مراسمی احداث مجتمع۳۰۰ هزار تنی تولید اتیلن اکساید شهرستان  اندیمشک با حضور بیژن زنگنه و برخی از مقامات کشور و لشکری آغاز شد.

در این مراسم وزیر نفت با بیان این که صنعت نفت ایران با وجود فشارهای بی سابقه دشمن با اقتدار در حال توسعه بوده و گام های بزرگی در این حوزه برداشته شده است، گفت:با این که دشمنان در پی ممانعت از جابجایی پول و روند تعاملات اقتصادی در ایران هستند ، تا کنون نتوانسته اند به هدف خود دست یابند و جلوگیری از فروش نفت ایران یا بلوکه کردن روند بانک های کشورتا کنون با شکست مواجه شده است.

وی ادامه داد: بیش از ۹۵ درصد از کل جمعیت ایران از گاز استفاده می کنند ومشاهده کردیم که امسال زمستان  بدون مشکلی را از این نظر از سر گذراندیم..

وزیر نفت افزود:افزایش ۱۰۰ میلیون متر مکعب به تولید گاز کشور طی سال جاری کار بزرگی بود که توسط صنعت نفت کشور به انجام رسید  و هم اکنون صنعت پتروشیمی ایران هم دراستانه یک تحول بزرگ قرار دارد چون قادر خواهد بود تولیدی بیش از نیاز خود داشته باشد.

وزیر نفت گفت: برنامه هایی برای مقابله با تحریم های دشمن داریم که برای جلوگیری از سوء استفاده دشمن نمی توان جزییات آنها را بیان کرد.

نامدار زنگنه با اشاره به طرح پتروشیمی اندیمشک گفت: یک قطب با اجرای این طرح در اندیمشک در حال شکل گیری است زیرا پتروشیمی های پایین دستی نیز برای استفاده از این طرح احداث می شوند.

وی با بیان اینکه طرح پتروشیمی اندیمشک طرحی نمایشی نیست، گفت: این طرح با سرمایه گذاری سنگین اجرا می شود و وزارت نفت و صنعت نفت بر این طرح اصرار دارد.

بر اساس این گزارش در این مراسم همچنین جعفر ربیعی مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس از اجرای طرح‌های توسعه‌ای این شرکت به ارزش هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار خبرداد.

وی گفت:رویکرد جدید شرکت هلدینگ خلیج فارس علاوه بر تولید و صادرات، توسعه صنعت در پروژه های جدید است و هلدینگ به عنوان بزرگترین شاخص صنعت پتروشیمی با تنوع محصولات و تعداد شرکتهای زیرمجموعه و گستردگی جغرافیایی به توسعه صنعت پتروشیمی نگاه جدی دارد و پروژه‌های جدید با توجیه فنی و اقتصادی تعریف می‌کند. در حال حاضر ۸.۵میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است و سال آینده سه پروژه پالایشگاه بید بلند، اوره و آمونیاک لردگان و طرح الفین ایلام در سه استان مختلف بهره برداری خواهند شد و سال آینده عملیات اجرایی جمع آوری گاز مشعل در مناطق جنوب انجام خواهد شد.

این مقام مسئول اضافه کرد: هم اینک  صنعت پتروشیمی به کمک شرکت هایی مانند شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب آماده پروژه های “نو فلرینگ”(خاموش سازی مشعل های مشتعل) و جمع آوری گازهای همراه  آن برای خوراک واحد‌های پتروشیمی است.

ربیعی افزود:این گاز ضمن ارزش مادی برای محیط آلودگی ندارد. بعد از جمع آوری به بیدبلند و یادآوران منتقل و به محصولات پتروشیمی تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل هدینگ پتروشیمی خلیج فارس هم چنین تصریح کرد: صنعت پتروشیمی تا این زمان بیشتر  روی صنایع میانی مانند متانول، اوره متمرکز بوده و باید به سمت صنایع پایین دستی پتروشیمی و ارزش افزوده بیشتر حرکت کند.

ربیعی ادامه داد: این طرح پایین دستی اتیلن است اما همه فکر می‌کنند پلی اتیلن تنها زنجیره سودآور اتیلن است اما اتیلن اکساید زنجیره دیگری از اتیلن است. این پروژه در زمان ساخت بیش از دو هزار نفر و بعد از بهره برداری ۸۰۰ نفر ایجاد اشتغال خواهد کرد که با کمک صندوق توسعه ملی و آورده های هلدینگ خلیج فارس منابع تأمین خواهد شد.

وی از ورود پتروشیمی بوعلی، نوری و بندر امام به بازار سرمایه خبر داد و گفت: ضمن افزایش ارزش سهام از تسهیلات بازار سرمایه مثل اوراق مشارکت نیز استفاده خواهد شد.

شایان ذکر است همزمان با افزایش ظرفیت تولید اتیلن در پارس جنوبی، بخشی از اتیلن مازاد تولیدی (حدود ۹۰ هزار تن) از مسیر خط لوله اتیلن غرب به اندیمشک منتقل می‌شود و در این منطقه طرح اتیلن اکساید و محصولات پایین‌دست پتروشیمی ساخته می‌شود.

 همچنین گفتنی است طرح جدید پتروشیمی اندیمشک افزون بر اتیلن اکساید و محصولات پایین‌دست صنعت، دیگر محصولات زنجیره اتیلن اکساید شامل منو اتیلن گلایکول، اتواکسیلات، گلایکول اتر، اتانول آمین، MDEA را هم تولید و عرضه خواهد کرد.

بر اساس این گزارش هر یک از این محصولات به تنهایی می‌تواند تکمیل‌کننده زنجیره‌ای از محصولات صنایع تکمیلی پتروشیمی باشد که دارای کاربردهای متعدد در صنایع مختلف رنگ، نساجی، آرایشی و بهداشتی، آفت‌کش‌ها، صنایع سیمان، شیرین‌سازی گاز، شوینده‌ها و … هستند.

گزارش صدای دیپلماسی حاکی است ،برای ساخت و بهره‌برداری طرح اتیلن اکساید اندیمشک پیش‌بینی حدود ۳۸۸ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است که هلدینگ خلیج فارس از مسیرهای مختلف و متنوع برای تامین منابع مالی اقدام خواهد کرد.

جانماییطرح جدید۳۰۰ هزار تنی اتیلن اکساید و پایین‌دست صنعت پتروشیمی اندیمشک در منطقه‌ای در نظر گرفته شده است که کمترین فاصله را با خط لوله ششم سراسری برای تامین سوخت گاز و سدکرخه به عنوان منبع تامین آب خواهد داشت. ضمن آنکه با توافق برق منطقه‌ای استان خوزستان و پتروشیمی فجر، برق این مجتمع با تهاتر دو مجموعه تامین خواهد شد.

قابل اشاره است که مطالعات حوزه بازار و بخش های فنی این پروژه پیش از این انجام گرفته  و هم اکنون برای احداث جاده دسترسی و حراستی طرح نیز آغاز شده تا مراحل تسطیح زمین  و احداث مسیرهای اصلی نیز عملیاتی شود.